- 31/07/2017
- Posted by: PatroSec
- Category: Demers PSS. - firme de paza, Stiri, Stiri securitate

Unul dintre motivele pentru care PSS. se opune proiectului de înființare a unor firme de pază de către primarii
Una dintre societăţile Consiliului Judeţean Cluj a înregistrat în 2015 pierderi substanţiale. Asta arată situaţiile financiare ale companiei, supuse spre aprobare plenului forului judeţean.
Printre proiectele de hotărâre pe care consilierii judeţeni sunt chemaţi să le discute la şedinţa din data de 26 mai 2016 se află şi unul referitor la aprobarea situaţiilor financiare ale S.C. Pază şi Protecţie Cluj SRL pe anul trecut, ce are ca şi acţionar unic Consiliul Judeţean Cluj (CJ Cluj).
„Din analiza situaţiilor financiare şi a notelor explicative prezentate rezultă că la finele anului 2015 unitatea avea înregistrate imobilizări în sumă de 20.882 lei care sunt formate din: imobilizări necorporale în sumă de 3.100 lei, imobilizări corporale în sumă de 15.563 lei şi imobilizări financiare în sumă de 2.219 lei. Creanţele înregistrate, în sumă de 268.437 lei, reprezintă creanţe comerciale, creanţe in legatura cu personalul şi creanţe în legătură cu bugetul statului şi alte creanţe. Datoriile societăţii, în valoare de 617.098 lei, sunt datorii cu termen de plată sub un an care reprezintă alte datorii inclusiv datorii fiscale şi datorii privind asigurarile sociale. Cifra de afaceri realizată în anul 2015 este în sumă de 4.074.224 lei. La încheierea exerciţiului financiar societatea înregistrează pierdere în valoare de 305.890 lei”, se arată în referatul de aprobare a proiectului înaintat plenului de preşedintele insituţiei, Marius Mânzat.
Situaţia economică dificilă de la această societate nu este de ieri de azi. În ultimi ani la această societate s-au perindat mai mulţi administratori, numiţi de către majorităţile politice care au condus forul judeţean în această perioadă. Ultimul din această listă este fostul consilier judeţean PPDD Axente Husar, fost ofiţer de securitate, care a fost nevoit să-şi dea demisia, după ce în februarie 2016 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat definitiv decizia de poliţie politică în cazul lui, dată de CNSAS încă din 2012.
Printr-o hotărâre a CJ Cluj aprobată la sfârşitul lunii aprilie 2016, în locul lui Axente Husar a fost numit alt administrator, în persoana doamnei Andreia Câmpan, jurist, absolvent al Facultăţii de Drept a UBB şi care provine din Dej, acelaşi municipiu de unde e şi preşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.